Maison du Danemark

På den mest ikoniske parisiske avenue, Champs-Elysees, lige ned af gaden fra Triumfbuen, ligger La Maison du Danemark, The House of Denmark. House of Denmark tilbyder en unik mulighed for at fremvise dansk dygtighed og talent på den internationale scene til stede i Paris. Derfor var det vigtigt at indarbejde dansk design og varemærker i indretningen af de to individuelle restauranter, Flora Danica og Copenhague. Da de to restauranter i dette prestigefyldte hus skulle renoveres, var den dansk-italienske designduo GamFratesi klar til at skabe rum i perfekt harmoni mellem parisisk ekstravagant æstetik og dansk minimalisme. 

I begge restauranter finder du designmøbler og belysning fra karakteristiske og ikoniske danske designmærker som GUBI, Louis Poulsen, Carl Hansen, Lightyears og Brdr. Petersen. En blanding af klassiske og moderne designstykker. Navnet 'Flora Danica' stammer fra det klassiske porcelæn af samme navn, en af verdens mest prestigefyldte og luksuriøse porcelænskollektioner. Indtil nu er Flora Danica, efter 230 års eksistens, stadig et vigtigt stykke danmarkshistorie.

KC14 Concrete, KC14 Royal Velvet

De to restauranter Flora Danica og Copenhague er begge at finde i La Maison Du Danemark, hvor de formidler to vidt forskellige personligheder og forener elementer fra fortid og nutid.

Siger: DETALE
KC14 Concrete

For de to restauranter på La Maison du Danemark, havde GamFratesi forskellige visioner. Mens brasseriet 'Flora Danica' skulle udnytte det naturlige lys til at skabe et lyst og åbent rum med naturlige vibes, er restauranten 'Copenhague' designet med mørkere og mere intense farver og teksturer.

KC14 Concrete

Til den lyse og behagelige stemning i Flora Danica brasserie, blev KC14 i farven Concrete brugt, til at tilføre lysegrå omgivelser med et fløjlslignende udtryk. I samarbejde med det danske designhus GUBI, udviklede de to designere bag GamFratesi helt nye designstykker, herunder TS Spisebordet. I perfekt overensstemmelse med navnet på restauranten - Flora Danica, pryder de traditionelle Flora Danica tegninger store vægområder. Derfor er den rene og minimalistiske farve Concrete, den perfekte måde at skabe en neutral kontrast til det klassisk inspirerede rum, mens der stadig tilføjes tekstur og liv til væggene. 

KC14 Royal Velvet

I restauranten Copenhague er KC14 i farven Royal Velvet blev brugt, til at skabe den ønskede intensitet og tekstur. Et rum med plads til dybe samtaler og påskønnelse af maden. Royal Velvet har et lidt støvet udtryk, der er med til at skabe en intens madoplevelse i et opdateret "parisisk udtryk, møder skandinavisk æstetik"-stil.

KC14 Royal Velvet